Activitats

De què fa gust la lluna?

“Hui els més majors de l’Escola Infantil Municipal de Museros, les estreles, han anat a l’aula de llums per vore la representació d’un conte meravellós.

Amb molta il•lusió hem vist el teatre d’ombres amb la representació del conte:

De què fa gust la lluna?

Sembla que, a cadascú, li fa gust a allò que més li agrada…

Doncs a mi em fa gust a meló, doncs a mi em fa gust… a xocolate diuen altres i a mi de pa…”.

Falles

L’Escola Infantil de Primer Cicle Municipal de Museros us desitja unes bones falles.
La falla està relacionada amb el pintor Joan Miró. Aquesta escultura representa La dona i l’ocell.
Aquest projecte, s’ha treballat a les aules al llarg d’aquest trimestre.

Joc heurístic

A l’Escola Infantil de Museros de Primer Cicle Municipal, amb el grup d’alumnat més menut del centre, les Estrelles, d’1 a 2 anys, hem començat a organitzar diferents propostes educatives.

Durant el primer trimestre, els menuts i les menudes han descobert la panera dels tresors i diferents propostes d’experimentació. Ara presentem una nova proposta com és el joc heurístic.

És una proposta basada en l’exploració i la descoberta d’objectes i de materials i podem dir que és la continuïtat de la panera dels tresors.

En aquesta edat, els xiquets i les xiquetes necessiten moure’s, explorar, descobrir com es comporten els nous materials quan es manipulen i experimentar-ne les seues possibilitats.

Els materials que posem al seu abast no són joguets, sinó materials inespecífics: taps de suro, pots de diferents mesures, caixes de cartró i paper, i deixem que experimenten lliurement.

El joc heurístic exercita i enriqueix les capacitats dels xiquets i de les xiquetes com la concentració durant el joc, la llibertat i l’autonomia, la manipulació i la recerca d’allò que més interessa, la coordinació de les dues mans, la classificació de material… i permet que cadascú aprenga al seu propi ritme d’aprenentatge.

Tots junts hem gaudit amb aquesta nova proposta educativa.

L’aula multisensorial

Amb l’aula multisensorial i les provocacions sensorials, es pretén desenvolupar les capacitats motrius, cognitives, afectives i perceptives i, al mateix temps, potenciar les relacions socials i les habilitats emocionals mitjançant la experimentació, la manipulació i el descobriment de les diferents activitats proposades.

La tardor

L’hivern

Amb l’arribada de l’hivern, un matí els xiquets i les xiquetes de la classe Nuvolets (P2-B) de l’Escola Infantil es van trobar un raconet de l’aula tot nevat… fins i tot hi havien pingüins i ossos polars! En aquest entorn, han aprés moltes coses, han jugat i s’han divertit molt.

Com que aquestes experiències i vivències calia plasmar-les i comunicar-les, han pogut expressar-se amb llibertat en l’espai artístic, com va dir el pedagog Loris Malaguzzi: “Els xiquets tenen 100 llenguatges, 100 maneres de pensar, de jugar i de parlar”.

Els pares i les mares participen en una nova activitat

Pares i mares de l’Escola Infantil de Primer Cicle Municipal participen en una iniciativa educativa en la qual ells i elles són els contacontes. La família i l’escola són fonamentals en la vida dels xiquets i de les xiquetes, una bona relació entre ells els aporta seguretat, confiança, estabilitat emocional i els ajuda en el seu desenvolupament i el seu benestar.

De moment, els menuts i les menudes han gaudit del conte La caputxeta roja, interpretat pels pares de Maria, els quals van teatralitzar i adaptar amb molta creativitat la història per contar un final diferent, pacífic i feliç entre el llop i Caputxeta. D’altra banda, la mare d’Elsa va contar els conte Els tres porquets en italià. En tots dos casos, les xiquetes i els xiquets estaven entusiasmats.

L’Escola convida la resta de mares i pares a sumar-se a aquesta iniciativa, i dona les gràcies a les famílies participants.

Dia de la Pau

L’Escola Infantil de Primer Cicle Municipal també va dir no a la violència amb la celebració del Dia de la Pau.

Festa de Nadal de l’Escola Infantil de Primer Cicle Municipal

El divendres 20 de desembre, es va celebrar la festa de Nadal i el Pare Noel va visitar l’alumnat de l’Escola de Primer Cicle d’Educació Infantil i l’equip docent, esperem que s’hagen portat bé i els porten molts regals!

El projecte dels aliments

 Els alumnes i les alumnes de 2 a 3 anys de l’Escola Infantil de Primer Cicle Municipal de Museros, finalitzen el projecte dels aliments amb un mercadet al pati de l’Escola.

‘El monstre de colors’

A les aules de l’Escola Infantil de Primer Cicle Municipal, continuem treballant, amb els xiquets i les xiquetes, el projecte Com educar les emocions.

Amb el conte El monstre de colors, es narra la història del monstre que no sap què li passa, que s’ha fet un embolic d’emocions i que ara li toca desfer-lo.

Una història senzilla i divertida que introduirà els xiquets i les xiquetes, i també, els més grans, en el fascinant món del llenguatge de les emocions.

La finalitat d’aquest projecte és entendre i identificar les sis emocions bàsiques, l’alegria, la ràbia, la tristesa, la por, la calma i l’amor; posar-los nom i detectar quina emoció se sent en cada instant. En definitiva, aprendre a connectar amb les emocions viscudes en cada moment.

Una manera per a desenvolupar la intel·ligència emocional és treballar amb programes d’educació emocional. Aquests han d’iniciar-se en les primeres etapes de la vida d’un xiquet o d’una xiqueta, ja que en aquestes edats s’adquireixen les bases de l’aprenentatge i de la relació.

Per tant, a l’Escola Infantil, tenim com a objectiu principal realitzar diverses activitats que farem al llarg del curs, i que les treballarem a l’aula amb l’alumnat.

I també, portarem a terme una sèrie de xarrades amb els pares i les mares dels xiquets i de les xiquetes.

Esteu convidats a col·laborar, gaudir i viure aquest projecte amb els vostres fills i filles.