Activitats

Descobrir és aprendre

L’alumnat de l’Escola Infantil de Primer Cicle Municipal de Museros, té curiositat pels dinosaures. Preparem nous espais on descobrir aquests animals que fa molts anys es van extingir.
On viuen, què mengen i quin nom tenen, són algunes de les preguntes que es fan els nostres menuts i menudes.

Falles, traques i bunyols…

Així hem gaudit tots junts, famílies, xiquets i xiquetes a l’Escola Infantil de Primer Cicle Municipal de Museros.
Compartim junts dies de festa darrere dels quals hi ha un gran esforç per aconseguir els nostres propòsits.
Mares, pares, iaios, iaies, xiquets, xiquetes i mestres… conjuntament preparem amb il·lusió la falla de les emocions que donarà pas al joc i al descobriment dels nostre alumnat.

Aprenent

Com gaudixen els xiquets i les xiquetes de l’Escola Infantil amb diverses propostes educatives que atrauen la seua atenció i afavorixen l’adquisició de nous aprenentatges.

Estimulant els sentits del gust i el tacte

Com ens agrada vore gaudir els més menuts i menudes de la nostra escola infantil.
Mitjançant el joc, i sempre provocant situacions que donen peu al aprenentatge, realitzen aquesta activitat per estimular els seus sentits, especialment el del gust i el tacte.

Dia de la Pau

L’alumnat més xicotet del nostre municipi ha celebrat el Dia de la Pau i ha fet un mural entre tots i totes, han cantat cançonetes sobre l’estima i l’amistat, etc. El moment més bonic ha sigut veure de prop els coloms i soltar-los al pati de l’escola. Donem les gràcies, al nostre veí el Bolo, que, com cada any, ens presta els seus colomets aquest dia per a goig dels nostres xiquets i xiquetes.

Aprenent els conceptes matemàtics

A l’Escola Infantil, el nostre alumnat aprén els conceptes matemàtics amb materials manipulables. Apliquem metodologies actives, més respectuoses amb el seu estadi de desenvolupament, per a aprendre a fer classificacions, a comptar objectes, a fer conjunts de molts i pocs objectes, a conéixer la diferència entre llarg i curt, etc. amb la manipulació i el joc com a principals eines d’aprenentatge i sense deixar de divertir-se.

La tardor

Arriba els temps de la tardor a la nostra escola i els menuts i les més menudes poden experimentar en nous espais, plens de textures, sabors, colors i elements d’aquesta estació.
Aprofitem tot això, per començar a fomentar les relacions socials des de ben menuts, al mateix temps que potenciem la col·laboració de les famílies en aquest entorn educatiu.

La Castanyera

Hui ha vingut la Castanyera a l’aula i hem gaudit buscant castanyes pel pati.

Festa del 9 d’Octubre

L’alumnat de 2 anys de l’escola infantil del nostre poble ha conegut la història de Jaume I i les tradicions relacionades amb la festa del 9 d’Octubre, la festa de tos els valencians i totes les valencianes. Amb contes, disfresses, activitats manipulatives i sensorials… han aprés a molt sense deixar de jugar i de gaudir!x

Jornades d’acollida amb les famílies

Abans del començament del curs escolar, l’alumnat de l’Escola Infantil ha gaudit d’uns tallers i unes activitats al centre. Acompanyats i acompanyades per la seua família, han conegut els companys i les companyes, les mestres i els espais de l’escola. Aquestes jornades d’acollida amb les famílies són importants per a iniciar una estreta col•laboració família-escola i Per a minimitzar l’impacte emocional que suposa per als xiquets i per a les les xiquetes aquesta primera separació del seu entorn familiar des d’una perspectiva respectuosa amb les seues necessitats. Feliç curs escolar a tota la comunitat educativa de l’Escola Infantil! Vos esperen un fum d’aventures, experiències i aprenentatges!

 

Durant l’escola d’estiu, realitzem jocs d’aigua per estar fresquets.

Cada xiquet i xiqueta gaudeix de l’aigua amb diferents jocs i activitats per a tots i totes de manera relaxada. Ens agrada banyar-se en la piscina o simplement rentar-se els peus, hi ha qui buida la piscina o les safates got a got, també llavem les nines amb aigua i sabó o ens rentem nosaltres. Cada dia disposem de diferents materials per entretindre’s i buscar les diferents maneres d’utilitzar-lo.

En aquestes activitats, es fomenta la sociabilitat amb els companys i les companyes, amb els diferents materials que s’utilitza es potencia la destresa manual (la pinça, la coordinació ocular i manual…) i la psicomotricitat grossa.

RACÓ DE L’ART

En l’escoleta d’estiu, els menuts experimenten amb diferents tipus de materials: teles, pintures de colors, pinzells, les mans… noves propostes que conviden a descobrir mitjançant els sentits.

Taller de gelatina

En l’escola d’estiu, els més menuts i les més menudes experimenten noves textures amb materials que habitualment no tenen al seu abast.

Gaudeixen en experimentar amb els sentits, vista, olfacte, gust, tacte… en ambients preparats especialment per als nostres xiquets i xiquetes.

Gaudiu de l’estiu tant com nosaltres!

El projecte dels aliments

D’acord amb la pedagogia activa que aplica el professorat de la nostra escola infantil, l’alumnat de l’últim curs ha pogut practicar tot allò que ha aprés sobre els aliments i els oficis relacionats, a més d’altres nocions lògic-matemàtics, en aquesta proposta de joc que emula un mercat amb aliments reals i, fins i tot, diners per pagar les coses. Com sempre, diversió i aprenentatge van sempre de la mà!

La tardor

La tardor al pati dels Nuvolets i dels Solets, una oportunitat per a descobrir i jugar amb els sentits.
Aquesta setmana l’alumnat de 2 a 3 anys està aprenent com canvia el temps, els aliments, la roba que utilitzem,… en la tardor a través del joc, de l’observació i l’exploració sensorial i sobretot , d’una forma divertida i respectuosa amb la seua manera d’aprendre i relacionar-se.

Període d’acollida

Comença un nou curs i a l’Escola Infantil de Museros preparem el període d’acollida amb les famílies amb molta il·lusió.
Aprofitem el bon oratge i els espais a l’aire lliure per gaudir de les activitats que tenim preparades per als més menuts.
Passen els dies i entre rialles i plors aconseguim, a poc a poc, establir vincles afectius i sentir-nos segurs i estimats.

Saludos

De què fa gust la lluna?

“Hui els més majors de l’Escola Infantil Municipal de Museros, les estreles, han anat a l’aula de llums per vore la representació d’un conte meravellós.

Amb molta il•lusió hem vist el teatre d’ombres amb la representació del conte:

De què fa gust la lluna?

Sembla que, a cadascú, li fa gust a allò que més li agrada…

Doncs a mi em fa gust a meló, doncs a mi em fa gust… a xocolate diuen altres i a mi de pa…”.

Joc heurístic

El joc heurístic està pensat per al moment en què els xiquets i les xiquetes comencen a caminar i descobrir de forma autònoma, ja a peu, tot el que l’envolta.

Dels 12 als 24 mesos és una etapa marcada per la curiositat i l’exploració. El joc heurístic dona peu a explorar amb total llibertat una gran varietat d’objectes que no tenen la forma habitual del joguet per acompanyar en les ganes de descobrir.

Descobrim els animals de l’àrtic

Els menuts de l’Escola Infantil de Primer Cicle Municipal de Museros, estan preparats per a descobrir cada dia noves experiències.
En aquesta activitat juguen i descobreixen un nou món.
Amb recipients de diferents mides, safates i sal busquen animals de l’àrtic que han conegut fa uns dies, la foca i el pingüí.

Joc heurístic

A l’Escola Infantil de Museros de Primer Cicle Municipal, amb el grup d’alumnat més menut del centre, les Estrelles, d’1 a 2 anys, hem començat a organitzar diferents propostes educatives.

Durant el primer trimestre, els menuts i les menudes han descobert la panera dels tresors i diferents propostes d’experimentació. Ara presentem una nova proposta com és el joc heurístic.

És una proposta basada en l’exploració i la descoberta d’objectes i de materials i podem dir que és la continuïtat de la panera dels tresors.

En aquesta edat, els xiquets i les xiquetes necessiten moure’s, explorar, descobrir com es comporten els nous materials quan es manipulen i experimentar-ne les seues possibilitats.

Els materials que posem al seu abast no són joguets, sinó materials inespecífics: taps de suro, pots de diferents mesures, caixes de cartró i paper, i deixem que experimenten lliurement.

El joc heurístic exercita i enriqueix les capacitats dels xiquets i de les xiquetes com la concentració durant el joc, la llibertat i l’autonomia, la manipulació i la recerca d’allò que més interessa, la coordinació de les dues mans, la classificació de material… i permet que cadascú aprenga al seu propi ritme d’aprenentatge.

Tots junts hem gaudit amb aquesta nova proposta educativa.

L’aula multisensorial

Amb l’aula multisensorial i les provocacions sensorials, es pretén desenvolupar les capacitats motrius, cognitives, afectives i perceptives i, al mateix temps, potenciar les relacions socials i les habilitats emocionals mitjançant la experimentació, la manipulació i el descobriment de les diferents activitats proposades.

L’hivern

Amb l’arribada de l’hivern, un matí els xiquets i les xiquetes de la classe Nuvolets (P2-B) de l’Escola Infantil es van trobar un raconet de l’aula tot nevat… fins i tot hi havien pingüins i ossos polars! En aquest entorn, han aprés moltes coses, han jugat i s’han divertit molt.

Com que aquestes experiències i vivències calia plasmar-les i comunicar-les, han pogut expressar-se amb llibertat en l’espai artístic, com va dir el pedagog Loris Malaguzzi: “Els xiquets tenen 100 llenguatges, 100 maneres de pensar, de jugar i de parlar”.

Els pares i les mares participen en una nova activitat

Pares i mares de l’Escola Infantil de Primer Cicle Municipal participen en una iniciativa educativa en la qual ells i elles són els contacontes. La família i l’escola són fonamentals en la vida dels xiquets i de les xiquetes, una bona relació entre ells els aporta seguretat, confiança, estabilitat emocional i els ajuda en el seu desenvolupament i el seu benestar.

De moment, els menuts i les menudes han gaudit del conte La caputxeta roja, interpretat pels pares de Maria, els quals van teatralitzar i adaptar amb molta creativitat la història per contar un final diferent, pacífic i feliç entre el llop i Caputxeta. D’altra banda, la mare d’Elsa va contar els conte Els tres porquets en italià. En tots dos casos, les xiquetes i els xiquets estaven entusiasmats.

L’Escola convida la resta de mares i pares a sumar-se a aquesta iniciativa, i dona les gràcies a les famílies participants.

Dia de la Pau

L’Escola Infantil de Primer Cicle Municipal també va dir no a la violència amb la celebració del Dia de la Pau.

Festa de Nadal de l’Escola Infantil de Primer Cicle Municipal

El divendres 20 de desembre, es va celebrar la festa de Nadal i el Pare Noel va visitar l’alumnat de l’Escola de Primer Cicle d’Educació Infantil i l’equip docent, esperem que s’hagen portat bé i els porten molts regals!

‘El monstre de colors’

A les aules de l’Escola Infantil de Primer Cicle Municipal, continuem treballant, amb els xiquets i les xiquetes, el projecte Com educar les emocions.

Amb el conte El monstre de colors, es narra la història del monstre que no sap què li passa, que s’ha fet un embolic d’emocions i que ara li toca desfer-lo.

Una història senzilla i divertida que introduirà els xiquets i les xiquetes, i també, els més grans, en el fascinant món del llenguatge de les emocions.

La finalitat d’aquest projecte és entendre i identificar les sis emocions bàsiques, l’alegria, la ràbia, la tristesa, la por, la calma i l’amor; posar-los nom i detectar quina emoció se sent en cada instant. En definitiva, aprendre a connectar amb les emocions viscudes en cada moment.

Una manera per a desenvolupar la intel·ligència emocional és treballar amb programes d’educació emocional. Aquests han d’iniciar-se en les primeres etapes de la vida d’un xiquet o d’una xiqueta, ja que en aquestes edats s’adquireixen les bases de l’aprenentatge i de la relació.

Per tant, a l’Escola Infantil, tenim com a objectiu principal realitzar diverses activitats que farem al llarg del curs, i que les treballarem a l’aula amb l’alumnat.

I també, portarem a terme una sèrie de xarrades amb els pares i les mares dels xiquets i de les xiquetes.

Esteu convidats a col·laborar, gaudir i viure aquest projecte amb els vostres fills i filles.