Llocs d’interés
Al llarg dels seus carrers, podem trobar història projectada en el seu patrimoni municipal. Entre els espais més importants trobem:
Masia de Sant Onofre
Antic convent de dominics, fundat el 1471, on va ser prior el beatificat i canonitzat sant Lluís Beltrán. Després de l’abandó de les instal·lacions de les religioses, es va culminar com a enclavament decisiu en la batalla de la Guerra de la Independència espanyola, on veïns del municipi van combatre heroicament a les tropes del mariscal Suchet. Per aquest motiu, l’escut municipal llueix dues branques de llorer, símbol de lleialtat i valor.
Ermita de Sant Roque
Construïda el 1542, és d’estil barroc, amb una edificació molt senzilla concebuda segons el model de les esglésies “de conquesta”. Símbol de la devoció a sant Roque. En les festes patronals d’agost, es realitzen, en aquesta ermita, les processons més multitudinàries i belles de la comarca.
Església parroquial de l’Assumpció
Va començar la seua construcció el 1415 i va ser acabada el 1734, va substituir l’antic temple que en un principi edificara l’orde de Calatrava. És un edifici amb torre campanar, d’una sola nau amb capelles laterals i decoració de taulells típics valencians. Està dedicada a la Mare de Déu de l’Assumpció.
Casa jardí de Teodoro Llorente
Situada en la plaça homònima, Va ser elegida per l’il·lustre autor com a lloc de descans i recolliment. A l’interior de l’habitatge, es guarden importants documents de l’autor.
Reial séquia de Montcada
Construïda l’any 850 pels romans Espero i Atles, i denominada amb aquest nom per Jaume I. Rega les terres de 28 municipis.
Via Augusta
Antic pas entre Sagunt i València, va ser reconvertida pels romans en esplèndida via. El Cid, Jaume I i el mariscal Suchet se’n beneficiaren d’ella en les seues estratègies de conquesta.
Jaciments arqueològics
En la partida dels Germanells, apareixen restes arqueològiques centenàries, que ens indiquen l’origen del primer assentament humà a Museros. En l’actualitat, el nucli urbà es troba uns quilòmetres més pròxim a la mar Mediterrània.