Pacte territorial per a la creació d’ocupació

18 des., 2021

Conjuminant esforços per l’ocupació i l’impuls del territori.

El Consorci Pactem Nord ha renovat el Pacte denominat “Pacte territorial per a la creació d’ocupació, Pactem Nord, Valor local, conjuminant esforços per l’ocupació i l’impuls del territori”.
Que serà el que trace el camí de l’entitat en els pròxims anys recollint els aprenentatges adquirits i incorporant nous reptes en el territori que permeten abordar la problemàtica de la desocupació. Aquesta proposta que s’eleva al territori, des del compromís de totes les persones vinculades al pacte territorial d’ocupació, incorpora un nou element: el valor local.
Aquesta renovació es va materialitzar simbòlicament el passat 5 de novembre a Alboraia amb la signatura dels 23 municipis que conformen la comarca *Horta *Nord, així com els principals sindicats, associacions empresarials i de comerç, i la Federació d’associacions de dones de l ́Horta Nord.
Finalitzem l’any 2021 amb l’entrada d’Albuixech i Paterna;. Amb això, l’estratègia comarcal d’ocupació, assentada en els diferents diagnòstics territorials realitzats recentment i implementada per tots els ajuntaments, els sindicats i les associacions empresarials de la comarca de l ́Horta Nord, impulsarà noves línies de treball que incentivaran la vertebració del territori i la generació de sinergies entre els municipis consorciats a través de la col·laboració en l’àmbit del desenvolupament local i l’ocupació.
Les relacions de cooperació i de solidaritat intermunicipal en l’àmbit de l’ocupació, són elements de gran necessitat en el moment actual, perquè és necessari el major aprofitament dels recursos públics, la connexió entre persones emprenedores, empreses, teixit associatiu i ciutadania i el compromís per part de tots els agents del territori envers la inserció laboral de les persones que tenen majors dificultats.
El fruit d’aquest treball l’hem volgut posar en valor i donar-li la màxima visibilitat celebrant el passat 15 de desembre la V edició biennal dels Distintius Pactem Nord a la corresponsabilitat territorial en matèria d’ocupació i premiant a les empreses i entitats compromeses amb el territori.
Amb la mirada posada ja en 2022 comencem a marcar una agenda de treball repleta de nous reptes i
iniciatives d’ocupació, formació i promoció econòmica en el territori.
Pactem Nord.

Igualtat d’oportunitats

Igualtat d’oportunitats

Amb el suport de la Diputació de València i la col·laboració de la Federació de Dones i Col·lectius per la Igualtat de l’Horta Nord, els dies 7 i 21 d’octubre es van realitzar dues sessions de caràcter informatiu i participatiu per a tractar els temes de corresponsabilitat, cures i sector dels serveis domèstics.

EMPRENEDORIA EN L’HORTA NORD

EMPRENEDORIA EN L’HORTA NORD

Pactem Nord celebrarà la “Setmana de l’Emprenedoria i la Responsabilitat social en l’Horta Nord” amb l’objectiu de posar en valor l’emprenedoria, l’economia social, la innovació i la responsabilitat social empresarial en el territori.

El punt mòbil de Labora visita Museros

El punt mòbil de Labora visita Museros

Dijous 20 i divendres 21 de gener el bus itinerant de Labora va estar a Museros per a informar, divulgar i assessorar la ciutadania sobre els serveis d’inserció laboral que ofereixen els Espais Labora.