Igualtat d’oportunitats

22 febr., 2022

Cicles territorials de l’Horta Nord en matèria d’igualtat d’oportunitats.

Amb el suport de la Diputació de València i la col·laboració de la Federació de Dones i Col·lectius per la Igualtat de l’Horta Nord, els dies 7 i 21 d’octubre es van realitzar dues sessions de caràcter informatiu i participatiu per a tractar els temes de corresponsabilitat, cures i sector dels serveis domèstics.
En la primera sessió, es va abordar la revaloració i dignificació de la tasca de cures i dels qui cuiden; com es materialitza el principi de corresponsabilitat dins i fora de la llar; quines són les diferències entre corresponsabilitat i conciliació; qui són els agents responsables de la corresponsabilitat en la vida privada i pública; i quina és la legislació existent en matèria de conciliació i corresponsabilitat.
Per part seua, en la segona sessió, enfocada a abordar els drets i obligacions del sector dels serveis domèstics, es va analitzar la feminització i invisibilitat de les cures, la precarietat del sector dels serveis domèstics i de les cures i les causes de la perdurabilitat de les persones treballadores del sector en l’economia submergida.
Així mateix, es van donar a conéixer els drets i obligacions de les persones ocupades de la llar i es va explicar l’existència i el funcionament del portal Import@ss. Per a això, es va comptar amb professionals expertes de l’àmbit universitari i del teixit associatiu de les empleades domèstiques.

EMPRENEDORIA EN L’HORTA NORD

EMPRENEDORIA EN L’HORTA NORD

Pactem Nord celebrarà la “Setmana de l’Emprenedoria i la Responsabilitat social en l’Horta Nord” amb l’objectiu de posar en valor l’emprenedoria, l’economia social, la innovació i la responsabilitat social empresarial en el territori.

El punt mòbil de Labora visita Museros

El punt mòbil de Labora visita Museros

Dijous 20 i divendres 21 de gener el bus itinerant de Labora va estar a Museros per a informar, divulgar i assessorar la ciutadania sobre els serveis d’inserció laboral que ofereixen els Espais Labora.