Consells

Caminar 30 minuts al dia és suficient activitat física per a una persona?
Realment NO. Caminar és un exercici amb una eficiència molt alta per al cos humà, per la qual cosa no genera suficient activitat per a portar-nos beneficis. No obstant això, és millor caminar 30 minuts al dia que no caminar res. El que és interessant és elevar les pulsacions i mantindre-les durant un període de temps per a afectar-nos positivament. A continuació, tenim una imatge que explica la quantitat mínima d’exercici que hauríem de practicar segons l’edat:

Guia d’activitat física

Font: Public Health England

CANSAR-SE PRACTICANT UNA ACTIVITAT QUOTIDIANA ÉS SENYAL DE FER ACTIVITAT FÍSICA?
Tasques com netejar, treballar dempeus, conduir, etc. encara que siguen activitats que cansen, no pugen les nostres pulsacions suficientment com per a considerar-se activitat física i, per tant, no tenen els beneficis associats a l’esport; fins i tot, poden contraproduents (mala posició corporal, massa temps dempeus o assegut…).

QUÈ CONSTITUEIX ACTIVITAT AERÒBICA MODERADA?
Caminar ràpidament, fer exercicis aeròbics en l’aigua, muntar amb bicicleta en terrenys plans o amb lleus costeres, jugar al tenis en dobles, espentar un tallagespa, fer senderisme, patinar o anar amb monopatí, jugar al voleibol o al bàsquet.

QUÈ CONSTITUEIX ACTIVITAT DE GRAN INTENSITAT?
Córrer, nadar de pressa, fer ciclisme de muntanya o a gran velocitat, jugar al tenis individualment, al futbol, al rugbi, a l’hoquei, saltar a la corda, fer exercici aeròbic, gimnàstica i arts marcials.

Per això, els exercicis de gran intensitat són una bona solució per a aquella gent que no dispose de molt de temps lliure o que preferisca resultats més ràpidament.