V Edició biennal

16 des., 2021

Distintius Pactem Nord a la Corresponsabilitat territorial en matèria d’ocupació

El municipi del Puig de Santa Maria ha acollit novament la V Edició biennal d’aquests guardons que reconeixen la implicació d’empreses i entitats en el desenvolupament d’accions de responsabilitat social i de generació d’ocupació de qualitat a la nostra comarca. Amb la presència de representants de l’àmbit polític local i autonòmic i del món empresarial de l’Horta Nord, l’acte va donar principi amb la benvinguda de Sra. Luisa Salvador Tomás, alcaldessa del Puig de Santa Maria, qui en la seua intervenció va donar la benvinguda a les persones assistents al municipi i va reconéixer la labor de Pactem Nord i els municipis de l’Horta Nord en el reconeixement de bones pràctiques en responsabilitat social.
A continuació, es va donar pas al lliurament de guardons de les sis categories que s’han premiat en aquesta V edició. En primer lloc, en la categoria de “Bones pràctiques en inserció laboral”, es va guardonar a l’empresa GESER ELECTRIC S.L., per la seua labor en la inserció laboral de persones desocupades majors de 50 anys i les bones pràctiques d’inserció amb persones en situació d’exclusió social de la comarca de L ́Horta Nord. El guardó va ser entregat per Sr. Santiago Salvador, president de ASIVALCO. En aquesta mateixa categoria va rebre un accèssit l’empresa MUÑOZ BOSCH S.L., en reconeixement a les bones pràctiques de selecció i integració laboral emmarcades en la seua estratègia i compromís social, entregat per Sra. Cristina Civera, alcaldessa de Museros.
Quant al distintiu a la “Gestió responsable de persones”, l’empresa premiada ha sigut CARBURS METÀL·LICS S.A. reconeixent el seu compromís en el foment de mesures d’estabilitat laboral i la seua política de recursos humans. Va entregar aquest guardó l’alcalde de Massalfassar, D. Higinio Yuste. En aquesta categoria el tribunal va atorgar dos accèssits, a l’empresa TRANSPORTS MARTÍN S.L., entregat per Sr. Francisco López, alcalde de Rafelbunyol, per l’estabilitat i el foment de la formació de la seua plantilla, i a BAUHAUS, especialment per les seues col·laboracions amb centres de formació de la comarca, reconeixement entregat per Sra. Elena Camarero, vicepresidenta de Pactem Nord i regidora de l’ajuntament de Puçol.
La següent categoria guardonada, “Empresa igualitària en clau de gènere”, el lliurament del qual va estar a càrrec de l’alcalde de Massamagrell, Sr. Paco Gómez, va recaure en GESMED, empresa que ha desenvolupat múltiples accions per a dinamitzar la igualtat entre dones i homes.
Per la seua part CEMEF S.L., per la creació d’iniciatives estratègiques en matèria d’economia social i cooperativisme, va rebre el distintiu en la categoria de “Empresa o entitat compromesa amb el territori”. Aquest guardó a CEMEF S.L. va ser entregat per Sra. Rocío Briones, Directora General de LABORA Servei Valencià d’Ocupació i Formació. A més, en aquesta categoria va rebre un accèssit, de mans de Sr. Joan Orts, vicepresident de Pactem Nord i regidor de Meliana, l’empresa COSMEWAX, en reconeixement al seu compromís social amb el territori, destacant la col·laboració amb els bancs d’aliments i entitats públiques.
En l’apartat de “Emprenedoria responsable”, el distintiu ha sigut per a RAQUEL HERNANZ, de VENTASTIK SOULS, per oferir als seus clients furgonetes camper fetes a mà fomentant l’economia circular i les opcions més ecològiques, guardó entregat per Sra. Luisa Salvador, alcaldessa del Puig de Santa Maria. Com a accèssits s’ha destacat a JOSÉ LUIS ALCANYÍS, NUTRICIÓ 3G, per la seua especialització en la nutrició de les persones que s’estan recuperant de determinades malalties, entregat per Sr. Agustín Aliaga, alcalde de Rocafort, a MAYTE GOÑI, per la seua integració voluntària d’accions de millora social, econòmica i mediambiental en les seues activitats, entregat per Sra. María Isabel Verdeguer, Tinenta alcalde de Moncada i a CHUFAMIX S.L. per crear el primer utensili del mercat per a elaborar llets vegetals de manera casolana, ràpida i senzilla fomentant un estil de vida responsable i sostenible, reconeixement entregat per Sra. Pilar Tarragón, d’UGT-PV.
Finalment, l’esment especial a l’empresa integradora s’ha concedit al CENTRE OCUPACIONAL PAS A PAS, per la seua contribució a la normalització a través de l’ocupació, la millora de la qualitat de vida i la inclusió social de persones amb diversitat funcional, al costat de KRIPXE, pel seu suport a aquest centre ocupacional en el foment de l’ocupabilitat de les persones amb diversitat funcional. Aquests guardons van ser entregats per Sra. Rocío Briones, Directora General de Labora i Sr. Miguel Chavarría, President de Pactem Nord, respectivament.
L’acte va finalitzar amb la intervenció del president de Pactem Nord i alcalde del municipi d’Alboraia, Miguel Chavarría, que va indicar que en aquesta edició es posa en valor el treball que les empreses locals han realitzat els dos últims anys en matèria de bones pràctiques d’ocupació i inserció laboral, però a més, l’esforç afegit per a superar la pandèmia amb totes les accions que s’han succeït entre la nostra ciutadania i entre el nostre teixit empresarial per a fer front a la situació sanitària. Igualment va reconéixer el treball que en l’àmbit de l’ocupació realitzen les empreses locals i persones emprenedores per a oferir oportunitats d’ocupació a les persones amb les quals treballem dia a dia. Va apuntar que l’any que es tanca, 230 persones han trobat un lloc de treball amb el suport de la xarxa de Pactem Nord a través de la gestió de prop de 400 ofertes d’ús de les empreses del territori, agraint la col·laboració del programa Incorpora de la Fundació la Caixa i de LABORA.
Finalment va tindre unes paraules de reconeixement a totes les persones que treballen en el Centre Ocupacional Pas a Pas. Un centre que des de principis de la dècada dels anys 80 realitza una gran labor mitjançant el seu servei especialitzat en l’atenció a persones adultes amb discapacitat psíquica, també va reconéixer la co·laboració que l’empresa Kripxe realitza amb aquest centre animant a altres empreses de la comarca a establir llaços de col·laboració amb una iniciativa encomiable en matèria d’integració social de les persones amb discapacitat psíquica.

Igualtat d’oportunitats

Igualtat d’oportunitats

Amb el suport de la Diputació de València i la col·laboració de la Federació de Dones i Col·lectius per la Igualtat de l’Horta Nord, els dies 7 i 21 d’octubre es van realitzar dues sessions de caràcter informatiu i participatiu per a tractar els temes de corresponsabilitat, cures i sector dels serveis domèstics.

EMPRENEDORIA EN L’HORTA NORD

EMPRENEDORIA EN L’HORTA NORD

Pactem Nord celebrarà la “Setmana de l’Emprenedoria i la Responsabilitat social en l’Horta Nord” amb l’objectiu de posar en valor l’emprenedoria, l’economia social, la innovació i la responsabilitat social empresarial en el territori.

El punt mòbil de Labora visita Museros

El punt mòbil de Labora visita Museros

Dijous 20 i divendres 21 de gener el bus itinerant de Labora va estar a Museros per a informar, divulgar i assessorar la ciutadania sobre els serveis d’inserció laboral que ofereixen els Espais Labora.