EMPRENEDORIA EN L’HORTA NORD

8 febr., 2022

L’entitat impulsa entre empreses i emprenedors/as cadenes de valor local i sinergies interempresarials, com a element generador d’ocupació.

Pactem Nord celebrarà la “Setmana de l’Emprenedoria i la Responsabilitat social en l ‘Horta Nord” els pròxims dies 8, 9 i 10 de març en diferents punts de la comarca, amb l’objectiu de posar en valor l’emprenedoria, l’economia social, la innovació i la responsabilitat social empresarial en el territori.

Seguint el model de treball en xarxa desenvolupat per l’entitat, que permet treballar activament en els diferents punts d’atenció municipals, les jornades es desenvolupen a Alboraia, Puçol i Paterna, i congregarà a empreses, emprenedors/as, tècnics/as de la promoció econòmica i de desenvolupament local, així com representants municipals.

La primera jornada, el dia 8, estarà centrada en la Responsabilitat Social Empresarial, i serà inaugurada per l’alcalde d’Alboraia, Miguel Chavarría, i el DG d’Economia sostenible, José Vicente Soler. Allí es disposarà d’informació relativa a les noves ajudes a empreses per a fomentar l’economia sostenible, sobre la gestió responsable dels recursos humans i veurem casos d’èxit empresarial en aquesta matèria. Es tancarà la jornada amb el lliurament dels Distintius Violeta Pactem Nord a diferents empreses de la comarca pel seu compromís per la igualtat en l’àmbit laboral.

La jornada del dia 9 se centrarà en les necessitats i recursos per a poder emprendre una idea de negoci, i serà inaugurada per l’Alcaldessa de Puçol, Paz Carceller, i el DG de l’Institut Valencià de Finances, Manuel Illueca. A més, diferents emprenedors/as de la comarca exposaran el seu cas d’èxit.

La setmana finalitzarà el dia 10, que clausurarà l’alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, i la DG del diàleg social, Zulima Pérez, i on es presentarà el Pla de recuperació i les ajudes a empreses dels fons Next Generation, així com les novetats i aplicacions pràctiques de la Reforma laboral.

L’acompanyament a les persones emprenedores des de la primera fase de maduració de la idea de negoci és primordial, per això, des de Pactem Nord s’organitzen sessions formatives grupals sobre el pla d’empresa i les ajudes per a emprendre. Aquest mes, s’ha dut a terme el taller a Moncada.

Igualtat d’oportunitats

Igualtat d’oportunitats

Amb el suport de la Diputació de València i la col·laboració de la Federació de Dones i Col·lectius per la Igualtat de l’Horta Nord, els dies 7 i 21 d’octubre es van realitzar dues sessions de caràcter informatiu i participatiu per a tractar els temes de corresponsabilitat, cures i sector dels serveis domèstics.

El punt mòbil de Labora visita Museros

El punt mòbil de Labora visita Museros

Dijous 20 i divendres 21 de gener el bus itinerant de Labora va estar a Museros per a informar, divulgar i assessorar la ciutadania sobre els serveis d’inserció laboral que ofereixen els Espais Labora.